Köszöntjük az Újbuda BHG Búvárklub weboldalán!

1957-ben alakult meg a klubunk, azóta folyamatosan végzünk búvár oktatást. Kezdetekben főként a klub építés, az utánpótlás nevelése volt a fő cél, ma már az oktatással társadalmi igényt elégíthetünk ki.

Részt vettünk az 1965-ös dunai, a '70-es tiszai, és a '72-es drávai árvizek elleni védekezésben. Sokféle területen sokféle búvármunkát végeztünk, végzünk. Önfenntartó egyesület vagyunk. Vízalatti filmes, fotós és videós tevékenységünknek nagy szerepe van a hazai búvárkodás kezdeti szakaszának megörökítésében (mi használtunk Magyarországon először víz alatti videó felvevőt), munkáinkkal több díjat is nyertünk.

Hallgatóink közül sokan ma is aktív búvárok. A búvár versenysportban egyesületünkből több európai- és világbajnok került ki. 1987-ben 300 fő versenyzőnk volt. Ma is több, mint 50 fő versenyzőnk és kb. 100 szabadidő búvárunk folytat rendszeres sport tevékenységet.

A több, mint ötven év alatt a búvárok képzésével, a búvársporttal kapcsolatos tevékenységünket BALESETMENTESEN végeztük. Célunk biztonságos képzés keretei közt hallgatóinknak a legjobbat a legolcsóbban adni.

Hallgatóinknak és klubtagjainknak az oktatás mellett rendszeres merülési lehetőséget biztosítunk. Rendszeresen szervezünk hazai és külföldi (mediterrán, trópusi) búvártúrákat. Kedvezményes felszerelés bérleti és vásárlási lehetőséget nyújtunk az érdeklődők részére.

Tanfolyamainkat folyamatosan indítjuk egyéni kiscsoportos struktúrában, magas oktatói létszámunk és felszereltségünk nagyobb létszámú csoportok képzését is lehetővé teszi.

Az ÚJBUDA BHG Búvárklub a LEGTÖBB búvárt képző klub Magyarországon.

A többszintű nemzetközi minősítést adó tanfolyamokon kívül speciális szaktanfolyamokat is tartunk (vízalatti fotós, jég alá merülő, sisakos, zárt ruhás stb.)

 

Vezetőség